Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ


ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΓΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΧΡΥΣΑ ,ΖΟΥΜΕΡΑ, ΓΛΥΚΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ,ΣΑΠΙΖΟΥΝ και πεφτουν κατω , δεν τα μαζευει κανεις γιατι δεν συμφερει η τιμη, γιατι η αγροτια ειναι δυσκολη, γιατι ολοι φευγουν απο τα χωρια και η ελληνικη υπαιθρος μαραζωνει.Εχει αφεθει στα χερια των μεταναστων που πηγαινουν για μεροκαματα και οι δικοι μας νεοι ειναι ανεργοι πλεον οικειοθελως, καθονται στα καφενεια, αλλα στο χωραφι δεν παν.
Μαζεψαμε οσα μπορουσαμε και μοιρασαμε σε ολους τους γνωστους και φιλους.Λυπαμαι ομως γιατι υπαρχουν ανθρωποι που στερουνται γιατι δεν εχουν χρηματα να τ' αγορασουν, που πηγαινουν στις λαϊκες στο τελος και μαζευουν απο κατω οτι πεταν οι μαναβηδες.Κοινωνια της αφθονιας και της στερησης, κρυμμενη πισω απο ντουβαρια μοναξιας και αδιαφοριας.

4 σχόλια:

Αγνή είπε...

Αχ Ελευθερία,

πλέον αυτό που περιγράφεις φαίνεται στις μεγάλες πόλεις μετά τις συνοικιακές λαϊκές. Ένα σωρό μεγάλης ηλικίας άνθρωποι με τα καροτσάκια τους, ψάχνουν σε αυτά που πετάνε οι μανάβηδες φρούτα και λαχανικά σχετικά σε καλή κατάσταση...γιατί απλά η σύνταξη δεν φτάνει!!Τρομακτική και απόλυτα στενάχωρη εικόνα!

Unknown είπε...

Αγνουλα μου , ο ανδρας μου επαθε αμοκ ,προσπαθωντας να μαζεψει οσο μπορουσε πιο πολλα για να τα μοιρασει, μονο που τα εβλεπε κατω ματωνε η ψυχη του.Και οπως πολυ καλα λες ηλικιωμενοι ανθρωποι, και ειναι λυπηρο.Φιλακια καλο μου.

marilia είπε...

Με τρελαίνει το άρωμα των μανταρινιών και των πορτοκαλιών! Αχχχχ! Χειμωνιάζει! :)

Unknown είπε...

Και μενα ,ξυνω τη φουδα και τα μυριζω.

Share