Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΓΕΡΟΝΤΟΣΠΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΔΟΝΙΟΥ


Θεα προς την καταπρασινη πεδιαδα του Ψηλορειτη οπου διακρινονται οι θεσεις 45 περιπου οικισμων.


ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΧΝΟΦΑΙΝΕΤΑΙ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ




ΑΝΕΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ



Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ




Ενα μεγαλο μερος της φημης του Μελιδονιου οφειλεται στην υπαρξη του Γεροντόσπηλιου στην περιοχη,ενος σπηλαιου με ιδιαιτερη ιστορικη αξια.Κατα τους χρονους της τουρκοκρατιας μεσα στο σπηλαιο βρηκαν τραγικο θανατο 370 αμαχοι και 30 οπλοφοροι. Οι τουρκοι εκλεισαν την εισοδο της σπηλιας και εβαλαν φωτια , ο καπνοςειχωρησε στο εσωτερικο και προκαλεσε τον ασφυκτ
ικο θανατο των πολιορκημενων. Η μεγαλη αιθουσα οπυ βρισκεται το οστεοφυλακιο των μαρτυρικα πεσοντων ονομαζεται ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ εχει μηκος 65 μετρα και πλατος 25-30 και υψος 25 μετρα.
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το 1954 εγιναν ανασκαφες στο σπηλαιο και βρεθηκαν αγγεια και εργαλεια που χρησιμοποιηθηκαν την ύστερη Μινωϊκη εποχη και ο χωρος ηταν αφιερωμενος στη λατρεια του Θεου ΕΡΜΗ.

2 σχόλια:

Teteel είπε...

Kαταπληκτικές φωτογραφίες! Ένιωσα δέος βλέποντας το σπήλαιο, και τους σταλακτίτες, και τα υπέροχα χρώματα. Τι τρομερός θάνατος για τους 370 αμαχους. Αγιασμενο μέρος! Τυχερή που μπορείς να βρίσκεσαι εκεί.

Unknown είπε...

Ελευθερια Μου σ'ευχαριστω που περνας και με διαβαζεις, δυστυχως δεν μενω μονιμα ρεθυμνο μονο καλοκαιρι.Νασαι καλα και να τα λεμε.

Share