Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

ΦΑΓΑΚΙΑ

Λεω να ξεφυγουμε λιγο απο το κρεας, και επειδη πλεον ειμαστε σε εποχη προετοιμασιας και αποτοξινωσης σκεφθηκα να φτιαξω πατζαρια, σκορδαλια και γαλεο. Βρηκα πολυ ωραια λαχταριστα και φρεσκα πατζαρια ,τα καθαρισα ,τα επλυνα και μεσα στη χυτρα για βρασιμο.....

αφου τα εβρασα εβγαλα το φλουδι απο τα γουλια , εβαλα λαδακι ξυδι και αλατι μια και τα πατζαρια απο μονα τους ειναι τοσο γλυκα

και η εικονα το λεει μονη της κοκκινα λαμπερα γουλια και φυλλα καταπρασινα και λαμπερα

ελυωσα σκορδο και μουλιασα ψωμι γιατι σε μας η σκορδαλια μας αρεσει με ψωμι οχι με πατατα.Τα εβαλα ολα στο μιξερ μαζι με λαδι και ξυδι


και ιδου το αποτελεσμα .Αφρατη σκορδαλια με γευση να τσουζει απο το σκορδο.Και τηγανισμενος γαλεος συμπληρωσε το μεσημεριανο μας.Πεσαμε οικογενειακως με τα μουτρα.

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Αχ, αυτή η σκορδοαναπνοή να έλειπε, θα κατανάλωνα σκορδαλιά κάθε μέρα! 'Ομως, εκτός από την αναπνοή, μένει στον λάρυγγα κα μιά ταγκίλα που χρειάζεται 3 μέρες για να φύγει.

Ελευθερία είπε...

Eλα τωρα υπερβολες.....οχι 3 μερες την 2η εισαι ενταξει.Παντως εγω του ευαγγελισμου θα τηρησω το εθιμο παλι και οργανωνομαι απο προμηθειες. Φιλια

Share