Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ , σημερα ειπα να ψαξω μεσα στα διαφορα που μου εχει αφησει η μητερα μου και τι ανακαλυψα ενα ξεχασμενο οδηγο μαγειρικης γραμμενο στη καθαρευουσα και με οδηγιες στρωσιματος και σερβιρισματος φαγητων, εργαλεια κουζινας τελευταιας τεχνολογιας.
Ενα βιβλιο φθαρμενο απο το χρονο και τη χρηση, που το πηρα στα χερια μου και το αγγιξα για να μου φερει το αγγιγμα τη μαμα μου που αν και γω μεγαλωσα τοσο μου λειπει πολυ.Γιατι η μανα οσο χρονων και να εισαι σου λειπει και τη θες.
Νομιζω οτι την αισθανθηκα να ειναι κοντα μου και να ξεφυλλιζουμε μαζι το βιβλιο.
Παντα μου ελεγε ελα να μαθεις κατι θα πεθανω και δεν θα ξερεις τιποτα.Και να που εμαθα......η αναγκη σε κανει να μαθαινεις και να παιρνεις τη ζωη στα χερια σου.









2 σχόλια:

MARRA είπε...

Καλή μου Ελευθερία...

Είμαι μια 40νταρα, εργαζόμενη και μάνα δύο αγοριών, κι αυτά που διάβασα ...ήταν δικά μου
Τι θέλω να πω;
Έχω το ιδιο βιβλίο από τη μάνα μου που δυστυχώς έχασα πριν 10 χρόνια.
Μου λεγε τα ίδια (όλες οι μάνες ίδιες!!) έλα να σου δείξω, μάθε κάτι...
Κάθε φορά που ανοίγω το συρταρι με τα βιβλία μαγειρικής, πιάνω στα χέρια μου το φθαρμενο απο το χρονο και τη χρηση βιβλίο, κάθομαι στο χαλί της κουζίνας και γυρίζω στο πατρικό σπίτι των μικρών μου χρόνων όταν η μάνα ήταν στην κουζίνα έτοιμη να ικανοποιησει κάθε μας απαίτηση χαμογελώντας ή ψεύτικα γκρινιάζοντας. Μπορεί να κλαψω κιόλας γιατι μου λείπει...
Έλεγε καμμιά φορά αν μαλώναμε..."θα γίνεις μάνα και τότε θα με καταλάβεις"... πόσο δίκιο είχε σ' όλα!!!

Να 'σαι καλά Ελευθερία μου που μου τα θύμισες.

Unknown είπε...

Γεια σου ΜΑΡΡΑ ειδες ποσα κοινα εχουμε τελικα εμεις οι ανθρωποι.!!!!! Και ποσο γρηγορα περνα η ζωη και ο κυκλος στενευει???? και επαναλαμβανεται. Νασαι καλα και στον αγωνα επιβιωσης.Φιλια

Share