Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Σημερα ξυπνησα και βλεπω απο το παραθυρο ενα καιρο χαλια , συννεφια, μουνταδα και σαν να μου φανηκε οτι κρυωνα κιολας.
Αραγε σκεπτομαι τι φαγητο ταιριαζει σημερα για να ζεσταθουμαι????? Τι αλλο το εθνικο μας φαγητο ΦΑΣΟΛΑΔΑ.


Τα υλικα υπηρχαν, ωραιοτατα φασολια καστοριας, εδω θα μου επιτρεψετε να μαφιβαλλω γιατι δεν ειναι δυνατον να βγαζει τοσα φασολια η ΚΑΣΤΟΡΙΑ που να τρωει ολη η ΕΛΛΑΔΑ και το εξωτερικο μαζι.Τελος παντων για να μην ειμαστε και πονηροι ολα ταχαμ τα ξερουμε καστοριας μας ειπανε ,καστοριας μαγειρευουμε.Παντως εχουν ενα μεγεθος και χρωμα υπεροχο, καταλευκο.

Λιωνουμε τις ντοματες μαζι μ το κρεμμυδι στο μπλεντερ γιατι ολα κι ολα παντα φρεσκια ντοματα στο φαγητο, φρεσκια λογος του λεγειν , στην καταψυξη τις εχω ,μεσα σε σακκουλακια και καθημερινως ξεπαγωνω οταν εχω φαγητο σαλτσοειδες.


Κοβουμε και τα καροτα ροδελλες, το σελινο, νερακι, λαδακι, πιπερι ,αλλα οχι αλατι γιατι δεν προκειται να βρασουν τα φασολια μας ουτε τον αλλο αιωνα. Κλεινουμε την χυτρα μας και σε λιγο να ενα ωραιοτατο πιατο ετοιμο μαζι με σαρδελλιτσα , ψωμι για βουτες και σαλατα .

10 σχόλια:

Αγνή είπε...

Χαχα!! Ο καημένος.. οι παρενέργειες είναι αρκετά δύσκολες.. έχει δίκιο. Για αυτό..φασόλια μόνο το Σάββατο!!

mar9659 είπε...

Καλή μου φίλη καλημέρα κατ'αρχήν και καλή σου εβδομάδα!!!Όντως τι ποιό καταλληλο φαγάκι απο την φασολάδα μας, σε μια κρύα και βροχερή μέρα. Φασόλια εκτός απο την Καστοριά παράγει και η Χρυσούπολη Καβάλας και μάλιστα είναι απο τα ποιό φημισμένα και έχω φίλο απο εκεί που κάθε χρόνο μου φέρνει.Οσο για τις γνωστές παρενέργειες που λες αν τα μουλιάσεις απο βραδύς και την άλλη μέρα τα ξεπλύνεις ,και τα βάλεις νά βρασουν για λίγα λεπτά και πετάξεις το 1ο νερό και κατόπιν συνεχίσεις κανονικά το μαγείρεμα τους,τότε εγγυημένα δεν θα αποτραπούν οι γνωστές παρενέργειες...τα λεω όλα αυτά επειδή κατα την παρασκευή της συνταγής σου,δεν τα αναφέρεις ....Αύριο θα φτιάξω και εγώ φασολάδα!!Καλή μας όρεξη λοιπόν!!Με αγάπη και εκτίμηση!!τα φιλιά μου!

mar9659 είπε...

Υ.Γ.(διόρθωση θα αποτραπούν οι παρενέργειες...σόρυ για το λαθάκι μου)

Unknown είπε...

Καλημερα καλη μου mar9659 ναι εχει δικιο εκανα μια παραλειψη,δεν ανεφερα οτι τα ειχα μουλιασει και το πρωϊ τους εδωσα ενα βρασιμο, εχεις δικιο λαθος μου, στην φωτο μεσα στη κατσαρολα φαινονται οτι ειναι βρασμενα λιγο.Ομως οι παρενεργτειες δεν εφυγαν, φαινεται οτι της καστοριας κρατανε την σπιρταδα τους......χαχαχα.Φιλακια

mar9659 είπε...

Ελευθερία μου καιρός λοιπον να δκιμάσεις και της Καβάλας που ξέρεις;χαχαχα!Πάντως ποσοστά πώλησης δεν πέρνω για την διαφήμιση τα φασόλια Καβάλας,για να μην παρεξηγηθεί η προώθησή τους χαχαχα!!φιλάκια πολλά!

Unknown είπε...

Που ξερεις καμμια φορα αλλαζει το υλικο και εξατμιζεται πιο γρηγορα.Θα δοκιμασω ακομη και με ποσοστα. Φιλια

marilia είπε...

Ποπο! Από πριν σκεφτόμουν να φτιάξω φασολάδα για αύριο, αλλά αναβάλλεται για το ΣΚ που θα 'χω περισσότερο χρόνο ελεύθερο.
Για την ώρα κλέβω κουταλιά από το δικό σου! Γιάμμιιιιιι! :)

giannis kazanis είπε...

Ωραία ιδέα, και εγώ σκεφτώμουν τι θα μαγείρευα σήμερα. Το αποφάσισα θα φτιάξω φασολάδα μόνο που δεν θα βάλω καρότα γιατί δεν μου αρέσουν.
Όσο για τις ανέπιθύμητες παρενέργειες υπάρχει λύση. Απλά κατά το βράσιμο των φασολιών αλλάζουμε πολλές φορές το νερό που βράζουν και έχουμε την κατσαρόλα μας ανοιχτή. Κάτι ακόμα: Κατά τον τεμαχισμό του κρεμυδιού για να μην δακρύζετε βάλτε τα κρεμύδια που θα χρησιμοποιήσετε απο το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
Αντε και καλή μας όρεξη.

Unknown είπε...

Αντε Γιαννη καλη μας ορεξη.Φιλια

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να εξετάσει θέμα μέσα σε μια σημαντική πρόκληση για ένα από όλα από τις πιο ευεργετικές τοποθεσίες blog για το σύνολο του καθαρού. Εγώ πραγματικά να δείχνουν ότι η ιστοσελίδα!

Share