Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Στο .L.A.Forum,την καποτε ξακουστη αιθουσα συναυλιων μεγαλων τραγουδιστων,αυτη τη φορα γνωριζει αλλου ειδους δοξα.Φιλοξενει τους R A M γιατροι σε απομονωμενες περιοχες τα αρχικα, η οργανωση αυτη προσφερει περιθαλψη στον Αμαζονιο, τωρα προσφερει το 60% των αποστολων της στις Ηνωμενες Πολιτειες. Ειρωνια δε της εικονας του κινητου νοσοκομειου οχι σε εποχη πολεμου ή λοιμου ,αλλα στο μεσον μιας απο τις μεγαλυτερες αμερικανικες μεγαλουπολεις.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ.

Απο το στομα αμερικανων πολιτων.

Το πληθος περιμενει για ενα μαγικο χαρτακι που θα τους δωσει το δικαιωμα να εξετασθουν απο γιατρο.Η επιλογη που στερουνται παρ'ολο που ειναι πολιτες της πλουσιοτερης χωρας του κοσμου,ειναι να επισκεφθουν ενα κανονικο νοσοκομειο.Γι' αυτο και εχουν ερθει για μαζικη εξεταση απο τους γιατρους της ευελοντικης οργανωσης. Περιμενουν ειτε στο αυτοκινητο τους ολη τη νυχτα 'η σε πλαστικες καρεκλες που εχουν στηθει για να μην ξεροσταλιαζουν ορθιοι.
Ο ανθρωπος που ιδρυσε την οργανωση ειναι ενας 72χρονος Βρετανος ,περασε πολλα χρονια στον Αμαζονιο,Β.Γουϊανα, οπου για να παει καποιος στο γιατρο χρειαζοταν 26 μερες περπατημα.
Δεν εχει σπιτι, οικογενεια, τραπεζικο λογαριασμο, ή χρημματα.Ζει σ'ενα παλιο σχολειο,κοιμαται στο πατωμα σ'ενα στρωμα,κανει μπανιο με το λαστιχο.Καθε βδομαδα οργανωνει το προγραμμα της νεας αποστολης της οργανωσης στην αμερικανικη επικρατεια.
Προσφεροντας λοιπον βοηθεια δωρεαν περιθαλψη στη χωρα οπου η εμπορευματοποιηση της υγειας εχει φτασει στο απόγειο της, και θυμιζει στο κατεστημενο της Ουασιγκτον που τωρα ασχολειται με το σχεδιο ΟΜΠΑΜΑ, οτη η απλουστερη και οικονομικοτερη λυση για το ονειδος των ανασφαλειστων θα ηταν ενα συστημα δωρεαν Υγειας, οπως υπαρχει σε ολη την Ευρωπη.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

Side21 είπε...

Το επίπεδο πολιτισμού
μιας χώρας δεν κρίνεται
απ' το πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν
ή πόσοι τόνοι πυρηνικά κατασκευάζει
αλλά απ' τις κοινωνικές παροχές που
προσφέρει στους πολίτες του ...
Την καλησπέρα μου απ' τη βροχερή Σάμο !!!

Unknown είπε...

Συγκλονιστηκα οταν το διαβασα, ειναι δυνατον να μην εχουν συστημα υγειας με δωρεαν παροχη απο τα νοσοκομεια???? Απορω και να διαθετουν τοσα χρηματα για πολεμους και να χωνουν την μυτη τους παντου.Φιλια

Vrakas Kostas είπε...

Καλημερα Ελευθερια..
Στους γιατρους χωρις συνορα,οφειλουν πολλοι ..παρα πολλα.
Καποιοι οφειλουν κυριολεκτικα την ζωη τους.
Και καποιοι,την αναδειξη μεσα μας,
της ηθικης και της αλληλεγγυης.
Οσο για την Αμερικη τωρα...
Εκει εχει καταντησει..η; τα εχεις ολα,η; δεν εχεις τιποτα.
Αναρωτιεσαι...
"Απορω και να διαθετουν τοσα χρηματα για πολεμους και να χωνουν την μυτη τους παντου."
Ο ..πολεμος Ελευθερια μου,ειναι μια καλοστημενη επιχειρηση!
Διαθετουν χρηματα,γιατι..φερνει χρημα!
Φερνει χρημα δε,απο την λεηλασια του πλουτου της καθε χωρας που..χωνονται.
Μα πετρελαιο ειναι αυτο,η; οτι δηποτε αλλες.."συμφωνιες κυριων"!
Το χρημα ομως που φερνει στην χωρα,
παει στις τσεπες των ισχυρων και ανηθικων.
Και οχι στις αναγκες των πολιτων.

Να εισαι καλα και υγιης!
Καλο ΣΚ Ελευθερια.

Unknown είπε...

Γεια σου Κωστα, εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω μαζι σου, ομως μερικα πραγματα δεν μπορω να τα χωνεψω με τιποτα.Ας ελπισουμε τωρα που του εδωσαν το Νομπελ Ειρηνης ,θα ειναι τροχοπεδη για επεκταση πολεμικων υποθεσεων.Και συ νασαι καλα ,απο μια βροχερη αθηνα, που δεν μας εχει συνηθισει σε τετοιο καιρο.

Share