Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΑΛΕΒΗ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΧΡΩΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
Η παρακληση αρχισε, τα εγκωμια ψαλθηκαν η βραδυα θυμιζε Μ.Παρασκευη, μα μηπως η γιορτη του 15αυγουστου δεν ειναι το μικρο πασχα του καλοκαιριου?
Το τοπιο ειδυλλιακο,μοναχες με αγγελικες εψαλαν,τα κερια αναψαν μαζι και οι λαμπαδες,για να παρακαλεσουν τη παναγια να βοηθησει.Μοναστηρι παλιο,στολισμενο,κατανυξη,ολα συνηγορουσαν μαζι και η φυση σ'αυτη τη μεγαλη γιορτη στα μεσα του καλοκαιριου.









6 σχόλια:

VAD είπε...

H Παναγία η Χαλεβή(ή του Χαλεβή;δεν ξέρω!) βοήθειά σας!
Χρόνια Πολλά!

Unknown είπε...

Βασιλη Χρονια πολλα για την σημερινη μερα, πως περνας?εμεις ειχαμε πολυ αερα αυτες τις μερες και χασαμε μπανια αρκετα.Νασαι καλα και πολλα φιλια απο ρεθυμνο.

Side21 είπε...

Εδώ στη Σάμο ...
σε μερικά μοναστήρια
κάνουν κι επιτάφιο της Παναγίας
όπως τη Μεγάλη Παρασκευή ...

Μας ρημάξανε τα μελτέμια φέτος ...
να δούμε πότε θα σταματήσουνε
Ίσως τον Οκτώβρη !!!

Unknown είπε...

Αγρυπνε μου χρονια πολλα ,ναι και δω κανουν επιταφιο και λεν τα εκωμια, ηταν πολυ ωραια σε κατι ξωκκλησια, δεν σου λεω τιποτα απο αερηδες,πρωτη φορα στα τοσα χρονια που θα φυγω απο ρεθυμνο με τα λιγοτερα μπανια.Καλη η δροσια αλλα θαλασσα φουσκωμενη συνεχεια, οι ναυαγοσωστες δεν σε αφηνουν να πλησιασεις καθολου.Ειναι δε επικινδυνη θαλασσα με δινες και ρευματα.Φαινεται θα μας παει πισω το καλοκαιρι.Νασαι καλα και πολλα φιλια απο ρεθυμνο.

Heliotypon είπε...

Σέβομαι την πίστη του καθενός, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι δεν πιστεύω στα θρησκευτικά μυθεύματα. Νομίζω ότι όλες αυτές οι ιστορίες δημιουργήθηκαν σκόπιμα για λόγους εξουσιασμού, εκμετάλλευσης και πλουτισμού από τους επιτήδιους. Σκέψου τις αντιφάσεις που περιέχονται στα θρησκευτικά παραμύθια, τις φανταστικές αναφορές θαυμάτων και θα υοψιαστείς.

Unknown είπε...

Γεια σου heliotypon,oταν κανω μια αναρτηση οπως αυτη δεν ειναι γιατι αντιπροσωπευει εμενα σαν ανθρωπο αλλα σαν εθιμα που βλεπω μ'αρεσουν μ'εντυπωσιαζουν, και χαιρομαι που ακομη διατηρουνται στην επαρχια,γιατι αν σβησουν εστω και αυτα τα θρησκευτικα δεν θα εχουμε τιποτα να παραδωσουμε και λαος χωρις παρελθον και μελλον τι ειναι???????? Οχι δεν πιστευω σε τιποτα απο αυτα τα κατασκευασμενα για ολες τις θρησκειες, αλλα μεσα μου πιστευω οτι υπαρχει μια ανωτερα δυναμη,ονομα δεν μ'ενδιαφερει.Οι δε αρχηγοι των εκκλησιων και υπηρετουντες τις διαφορες θρησκειες για τον δικο τους πλουτισμο μαχονται, και μην ξεχναμε οτι τα μεγαλυτερα εγκληματα εγιναν εν ονοματι της θρησκειας. Νασαι καλα που μ'επισκεπτεσαι,Γυριζοντας αθηνα που θα εχω περισσοτερο χρονο θα τα λεμε καλυτερα πιστευω.Μ'αρεσει η ανταλλαγη αποψεων.

Share