Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Οταν ημουν μικρη ασε αυτο το εχω ξεχασει ποσα χρονια πρεπει να ανατρεξω πισω, στην αρα πηγαινα σινεμα.Ειναι στην παραλια του ρεθυμνου και ευτυχως που το κτηριο ειναι παλιο και ετσι προστατευεται απο το να το γκρεμισουν,και μενει εκει με την ιδια πινακιδα για να μου θυμιζει το παλιο ρεθυμνακι,τις βολτες μου στην προκυμαια και τα μαυρα βραχια που ειχε καποτε, γιατι τωρα εχει γεμισει αμμο, τις βολτες ολων των παλιων κατοικων της πολης μας με τις γυναικες να εχουν ενα μπουκετο απο λουλουδακια γιασεμι περασμενα σε κλωστη καρφιτσωμενα στο μπετι τους, και οπως καναμε την βολτα μας μας ερχοταν η μυρωδια της θαλασσας και του γιασεμιου,αυτα θυμαμαι και αναπολω,οτι καποτε μπορει να μην ειχαμε ολα τα σημερινα αλλα ευχαριστιομασταν με πολυ λιγα πραγματα και ειμασταν χαρουμενοι.

6 σχόλια:

Κατερίνα δε 'στάπα; είπε...

Και όχι όπως τώρα, Ελευθερία μου, που τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Πέστα γιατί δεν προλαβαίνω να τα πω εγώ!
Φιλάκια πολλά, κι ας χαθήκαμε...
Δεν σημαίνει τίποτα αυτό! Είναι θέμα προτεραιοτήτων...

eirini είπε...

Πολύ όμορφα τα λόγια σου! Τπυλάχιστον είναι ακόμα εκεί και ας μην λειτουργεί! Ήταν καλοκαιρινό σινεμά;
Εμένα μ'αρέσει πολύ να βλέπω ακόμα μέρη που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια! Δυστυχώς όλα αλλάζουν... ευτυχώς μας μένουν οι αναμνήσεις μας!

Καλημέρα!!!

Unknown είπε...

Αχ! Κατερινα μια πονεμενη ιστορια το τρεξιμο της καθημςερινοτητας και δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι τρεχοντας μειωνουμε το νημα της ζωης μας.Δυστυχως εχουμε μπει σ'ενα λουκι χωρις γυρισμο.Νασαι καλα και πιστευω να βρεθει χρονος.

Unknown είπε...

Ειρηνη μου καλημερα ειχα παει για λιγες μερες ρεθυμνο και εψαξα τα παλια στεκια, ναι ο σινεμας λειτουργει και σαν χειμερινος.Ευτυχως.Νασαι καλα

Teteel είπε...

Καλημέρα Ελευθερία.Αγαπάς πάρα πολύ τον τόπο σου,και το δείχνεις συνέχεια, το μπλογκ σου είναι σκέτη διαφήμηση για το Ρέθυμνο. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Εχω πάει στην Κρήτη παλιά αλλά δεν πέρασα απ' το Ρέθυμνο, και τώρα βλέπω τι έχασα.Η πόλη σου είναι πανέμορφη. Κι εγώ τα καλοκαίρια μου μικρή τα περνούσα στους καλοκαιρινούς κινηματογράφους, με τις μυρωδιές των λουλουδιων, και τον ουρανό γεμάτο άστρα πάνω μας. Ευτυχως υπάρχουν ακόμη μερικοί.Να σε ρωτήσω μόνο τι σημαίνει μπετί; Αυτά, να έχεις μια όμορφη μέρα.

Unknown είπε...

Eleftheria με το ιδιο ονομα, ναι αγαπω τον τοπο μου παραπολυ και αυτο ειναι γιατι ειμαι μακρυα του, σαν τους ξενητεμενους,λοιπον μπετι ειναι το στηθος.Νασαι καλα που με διαβαζεις,ριξε μια ματια και στ'αλλο μου μπλοκ το eletg - wordpress το αναφερω και στο πλαϊ,και στο ελευθερια -ρεθυμνο.

Share