Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

H ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ




Η γειτονια μου εχει αυλες με κηπους και μονοκατοικιες λιγες μεταξυ αυτων και η δικη μας.
Ομως ολα αυτα σιγα σιγα εξαφανιζονται στο βωμο του κερδους.Ολα τα μικρα σπιτακια δοθηκα για πολυκατοικιες.Ολα τσιμενα απροσωπα χωρις το χρωμα και την διαθεση του καθε ιδιοκτητη,ολα πανομοιοτυπα, 5 οροφοι, ιδιο σχεδιο περιπου,ιδια μπαλκονια κλεισμενα με τεντες γυρω γυρω για να μην μας βλεπει ο ηλιος και ο διπλανος, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

14 σχόλια:

galifabee είπε...

Ελευθερία ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στο Γαλιφιανή μέλισσα. Σου λείπει η Κρήτη αλλά την έχεις κρατήσει απείραχτη στη σκέψη σου και στο μυαλό σου. Εσύ την ζεις από απόσταση και την φαντάζεσαι αμάλαγη και σε μας λείπει η Κρήτη και ας την πατάμε όλη μέρα.

Side21 είπε...

Τι να πει κανείς ...
Την αξία ενός σπιτιού
τη μετράνε με τον αριθμό των τετραγωνικών
Και την αξία του ανθρώπου με τα
λεφτά που κρύβει στο πορτοφόλι !!!
Η πραγματικές αξίες τείνουν να εκλείψουν.
Η καλοσύνη, η ευγένεια, η φιλία ...
οι ανθρώπινες συνθήκες και το περιβάλλον.
Γκρεμίζουν τα σπιτάκια για να χτίσουν
απρόσωπες πολυόροφες κατασκευές
μέσα τους να θάψουν την ανθρωπιά ...
Καταλήξαμε να μην γνωρίζει ο καθένας
το διπλανό του γείτονα, να μη λένε μια καλημέρα
Γι' αυτό δεν μπορώ να ζήσω ούτε μια
μέρα στις μεγαλουπόλεις ...
Την καλησπέρα μου ...

Unknown είπε...

alex σε καταλαβαινω απολυτα γι'αυτο που λες τα καλοκαιρια που ερχομαι το διαπιστωνω, εμενα μου λειπει ο τοπος μου ,οχι οι ανθρωποι που εχουν αλλοτριωθει.Εχω δε μια απογοητευση γιατι λεω ετσι ηταν οι κρητικοι απο παλια??????????????Νασαι καλα σε παρακολουθω και μα κανεις πιο συχνα τοσες ωραιες αναρτησεις .Νασαι καλα

Unknown είπε...

side 21 εισαι τυχερος που μπορεις να ζεις εκτος μεγαλουπολεων.Ολα απροσωπα,ομως παρατηρω και στο ρεθυμνο που πηγαινω προς τα εκει προσανατολιζονται, μου λεν τους εχει κουρασει η καθημερινη επαφη και το οτι αμα βγεις πρεπει να καλημεριζεις και το οτι ολοι σε ξερουν και γινεσαι στοχος οπως σε ολες τις μικρες κοινωνιες, με τα καλα και κακα.Τελικα δεν μας πιανεις πουθενα ,΄η μαλλον οτι λειπει στον καθενα. Νασαι καλα

δεσποιναριον είπε...

Α πηγαμε στον μπλογκερ βλεπω!!! Λοιπον στην Αθηνα, το πατρικο μου ειναι διορωφο με κηπο και λεμονιες κλπ, και γυρω γυρω πολοικατικιες.
Επισης ενα ασχετο σχολιο σχετικα με το προφιλ σου. Λεει μεγαλωσες τρια αγορια ΒΟΗΘΕΙΑ. ΧΑ! Εγω μεγαλωσα ενα κοριτσι και δυο αγορια, νομιζεις ειναι πιο ευκολο; Φιλακια!!!!

Unknown είπε...

Δεσποινακι μου καλησπερα, δεν πηγαμε ειμασταν και επανηλθαμε,εχουμε και μεις δυο λεμονιες διφορες και ολο τον χρονο σχεδον εχουμε λεμονια, και τι λεμονια μυρωδατα.Φετος ομως δεν ξερω γιατι δεν εγβαλε πολλα και αυτα που βγαζει δεν τα κρατα, και εχω τον ανδραμου που τα μαζευει απο το χωμα και μονο που δεν κλαιει.Επι του ασχετου αλλα σχετικο, θεωρω τις μανες που εχουν κοριτσια τυχερες, ειναι αλλιως το αγορι, εσυ εχεις καλυτερη γνωση επι του θεματος εγω παντως νομιζω οτι τα κοριτσια ειναι πιο κοντα στη μανα και μπορεις να πεις και μια κουβεντα, ενω τ'αγορια ολα τα θεωρουν περιττα.Ελα βρε μαμα με τι ασχολεισαι τωρα.!!!!!!!!!!!Ασε που τους χανουμε.!!!!!!Ευτυχως που αργησα να κανω τον λευτερη και τον εχω ακομη στο σπιτι. Φιλακια

kiki είπε...

Είναι κάτι που συμβαίνει χρόνια τώρα δυστυχώς. Μια-μια οι μονοκατοικίες εξαφανίζονται...

Ανώνυμος είπε...

Γκρεμίζουν τις μονοκατοικίες για να χτίσουν απρόσωπες πολυόροφες πολυκατοικίες που μέσα τους θάβουν την ανθρωπιά ...
Αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο ένας ποιος είναι ο διπλανός του..να μην ανταλλάσουν καλημέρα σαν συναντιώνται στο ανσασερ! Η Φρίκη της ανωνυμίας και της μοναξιάς! Νιώθω τυχερή που κάποτε στηλωσα τα πόδια και πέταξα στα μούτρα την προσφορά κάποιου μεγαλοεργολάβου και ξέμεινα στην παλιά πατρική μονοκατοικία! Ο κηπάκος μου είναι παράδεισος και χαίρομαι την καλημέρα του γείτονα σαν ανοίγω την πόρτα μου το πρωί παρ΄όλο που ξέρω ότι ακόμα κι να "φτερνιστώ" το ακούνε!

Ανώνυμος είπε...

φαίνεται ότι το μπετόν νικάει την ομορφιά. απολαύστε την όσο περισσότερο μπορείτε

Vsly είπε...

ARGHSA LIGO ALLA KALIO ARGA PARA POTE...KAI GO XARHKA POY SAS BRHKA 3ERO K T LEYTERH BSK OXI PL APLA OTAN KANAN PROBES ETYXE NA PAO SE MIA...FOVERO PANTOS POY EXETE BLOG KAI GRAFETE SYXNA...SYNY8OZ OI MAMADES DN ASXOLOYNTAI ME AYTA...MPRAVO SAS!!!

Unknown είπε...

Kiki λογω κρισης σταματησε ο οικοδομικος οργασμος στην περιοχη μας.Βεβαια ειναι και το θεμα τη κατοικιας κατι που απασχολει εμας τους ελληνες, και ετσι οπως μαζευτηκαμε ολοι στην αθηνα, που θα μεινουμε!!!!!!!!!Νασαι καλα

Unknown είπε...

Λιακαδα μου απο μια μερια καλα εκανες και γω οταν φτιαχνω τον κηπο μου αν και κουραζομαι και βγαινω στην αυλη μου λεω δεν βαριεσαι καλα που δεν εγινε πολυκατοικια, ομως εγω επειδη μεγαλωνω με κουραζει η μονοκατοικια, εχει πολλη δουλεια.Φιλακια.

Unknown είπε...

evlahos Βαγγελη ευτυχως κατι γινεται ολο και βρισκεις χαμηλα σπιτια στην περιοχη μας, αφου ειπα να παρψ τους δρομους και να φωτογραφιζω οσα εμειναν για αναμνηση.Νασαι καλα και φιλια.

Unknown είπε...

scorpios εσυ πρεπει να εισαι γειτονακι μας αφου ξερεις την μια κοπελλα που επαιζε μαζι με τον λευτερη, ναι η αληθεια ειναι οτι αποτελω μια μικρη εξαιρεση ,αλλα μ'αρεσει η επικοινωνια, και επειδη οι ανθρωποι εχουμε κλειστει στα σπιτια μας βρηκα τροπο με το ιντερνετ και τα μπλοκ να επικοινωνω, ενταξει δεν καλυπτει την ανθρωπινη επαφη αλλα ομως γνωριζεις ανθρωπους .Παντως και γω χαρηκα .Φιλια καλο μου.

Share