Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

KAΛΙΤΣΟΥΝΙΑ


ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
της Μυρσήνης Λαμπράκη
Για την ζύμη :
120 γραμ. βούτυρο γάλακτος
120 γραμ βούτυρο φρέσκο
160 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
4-5 φλιτζ. τα. αλεύρι

Για την γέμιση :
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 αυγό
2-3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού επιπλέον (για το άλειμμα)
κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύετε το βούτυρο με την ζάχαρη στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα . Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ενώ δούλευε το μίξερ. Τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι έως ότου η ζύμη γίνει πολύ μαλακή και αφράτη. Για να δουλεύετε καλύτερα η ζύμη, τυλίξετε την σε μια μεμβράνη και τοποθετήστε την για μια ώρα στο ψυγείο.
Βουτυρώνετε φαρμάκια ύψους περίπου 3-43κ. Χωρίζετε την ζύμη σε μικρά κομμάτια περίπου στο μέγεθος ενός μεγάλου βερίκοκου το κάθε ένα . «Ντύνετε» κάθε φαρμάκι με την ζύμη .
Τοποθετείτε τα φαρμάκια μόνο με την ζύμη στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Τα γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης ( μυζήθρα, ζάχαρη και ένα αυγό). Στρώνετε με μια σπάτουλα την επιφάνεια τους , περνάτε με λίγο χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με την κανέλλα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Η επιφάνεια τους πρέπει να είναι ροδοκόκκινη. Τρώγονται καλύτερα χλιαρά ή κρύα.

4 σχόλια:

Κατερίνα Δε.Στα.Πα. είπε...

Καλιτσούνια ή καλτσούνια;
Κράτα μου κανένα στην κατάψυξη, γιατί εγώ τρώω όλο αγοραστά!
Φιλιά και Καλημέρα και Καλό ταξίδι!

Unknown είπε...

Kλημερα Κατερινα, μακαρι να εχουμε φτιαξει και θα σου κρατησουμε.Ευχαριστω για τις ευχες.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ωραία συνταγή, θα προσπαθήσω να την φτιάξω :)

Unknown είπε...

Mπραβο Ιωαννη ΣΕΦ ,ευχομαι να τα πετυχεις ειναι τελεια λιχουδια.

Share